Menu
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /unitswww1/unitswww11/att-anatol/1lyk-voulas/1lykvoul/public_html/autosch/joomla25/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 118

Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /unitswww1/unitswww11/att-anatol/1lyk-voulas/1lykvoul/public_html/autosch/joomla25/libraries/cms/application/site.php on line 279

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ - ΕΡΜΙΟΝΗ - ΣΠΕΤΣΕΣ

Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α’  και Β’ τάξης του Σχολείου  μας στην Επίδαυρο-Ερμιόνη- Σπέτσες στις 26 και 27 Απριλίου 2018.

Πρώτος σταθμός  η Επίδαυρος όπου εκεί οι μαθητές μας γνώρισαν από κοντά το χώρο που έδρασε ο Ασκληπιός, το Μουσείο και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Έδρα του Θεού ιατρού της αρχαιότητας και το σημαντικότερο θεραπευτικό κέντρο όλου του Ελληνικού και Ρωμαϊκού κόσμου. Ήταν το κύριο ιερό της μικρής παραθαλάσσιας πόλης της Επιδαύρου, αλλά η φήμη του και η αναγνώριση της σημασίας του γρήγορα ξεπέρασαν τα όρια της Αργολίδας και θεωρήθηκε από όλους τους Έλληνες ο τόπος όπου γεννήθηκε η ιατρική, αλλά και εξαιρετική μαρτυρία για την άσκηση της στην αρχαιότητα.

EPID

Ακολούθησε ξενάγηση στο αρχαιολογικό Μουσείο Επιδαύρου που βρίσκεται εντός του Αρχαιολογικού Χώρου του ιερού του Ασκληπιού και αποτελούσε τη μητρόπολη όλων των Ασκληπιείων του αρχαίου κόσμου. Κτίστηκε για να στεγάζει τα πολλά και σημαντικά ευρήματα της πολυετούς ανασκαφής του Ιερού του Ασκληπιού (1881-1928. Επακολούθησε ξενάγηση στο θέατρο της Επιδαύρου το καλύτερα διατηρημένο κτίσμα του Ασκληπιείου. Σε αυτό συναντήσαμε την χαρακτηριστική τριμερή διάρθρωση του ελληνιστικού θεάτρου στην ιδανική της έκφανση: κοίλο, ορχήστρα, σκηνικό οικοδόμημα. Η χωρητικότητά του θεάτρου ανέρχεται περίπου σε 14.000 θεατές και η άριστη ακουστική του, που ασφαλώς θα ενισχυόταν από τον ανακλαστήρα του αρχικού σκηνικού οικοδομήματος, οφείλεται στην τέλεια γεωμετρία του σχεδιασμού.

Επόμενος προορισμός μας ήταν η Ερμιόνη, ένα «νησί» στη στεριά της Πελοποννήσου  μια πανέμορφη παραλιακή κωμόπολη, χτισμένη αμφιθεατρικά, στις δύο πλευρές μια στενής λωρίδας γης, στο ανατολικό «δάχτυλο» της Πελοποννήσου.

ERMIO

Απολαύσαμε την ομορφιά του τοπίου και περπατήσαμε στα στενά δρομάκια της πόλης. Μείναμε στην περιοχή της Θερμησίας- Πλέπι και απολαύσαμε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον με τις εναλλαγές του γαλάζιου της θάλασσας και του πράσινου. Πανέμορφα γεράνια και μπουκαμβίλιες στόλιζαν τον περιβάλλοντα χώρο σε συνδυασμό με το άρωμα της λεβάντας.

Την επόμενη και τελευταία μέρα της εκδρομής μας επισκεφθήκαμε τις πανέμορφες Σπέτσες. Περπατήσαμε δίπλα στα αρχοντικά των καπεταναίων της Επανάστασης που στέκουν σαν φρούρια, ανάμεσα στον Άγιο Μάμα και τον Άγιο Νικόλαο με το υπέροχο βοτσαλωτό προαύλιο. Κατευθυνθήκαμε προς το άλσος του Πολεμικού Ναυτικού, που περνάει από την ιστορική Παναγιά της Αρμάτας και καταλήξαμε στον Φάρο. Καταπληκτική η βόλτα με τις άμαξες.

mpoumpulia1 thumb large

Διαβαίνοντας το κατώφλι του- τριακοσίων ετών - αρχοντικού της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, στις Σπέτσες, νιώθεις ότι γυρνάς πίσω στο χρόνο και «βουτάς» στις σελίδες της ελληνικής Επανάστασης του 1821, με πρωταγωνίστρια την ηρωίδα, την καπετάνισσα που δόθηκε ολοκληρωτικά στον αγώνα. Στον πανέμορφο κήπο του αρχοντικού ακούσαμε μια σύντομη εξιστόρηση της ζωής και της δράσης της Μπουμπουλίνας προτού μπούμε στο κτήριο, όπου και συνεχίστηκε η ξενάγηση στους χώρους του αρχοντικού.

Αρχηγός της εκδρομής ήταν η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Παναγιωτοπούλου Ευγενία και συνοδοί καθηγητές οι  κ.κ Ευαγγέλου Αρχοντούλα,Μπόττη Ελένη, Ιατρίδου Θεανώ, Μανιάτης Ανδρέας και Φερεσίδη Καλλιόπη.

 

ΕΛΒΕΤΙΑ-ΑΛΣΑΤΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Βούλας, μαζί με τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Ε. Παναγιωτοπούλου και συνοδούς εκπαιδευτικούς την κ. Ν. Κολλίντζα, τον κ. Ν. Κεχράκο, και την κ. Κ. Φερεσίδη, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος με κύριο άξονα τη γνωριμία με το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας EMBL Heidelberg. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε από τις ημέρες 14-17 Μαρτίου 2018 και, εκτός από την επίσκεψη μετά από πρόσκληση στο EMBL Heidelberg της Γερμανίας, εμπλουτίστηκε με ποικίλους προορισμούς ιστορικού και ευρύτερου επιστημονικού ενδιαφέροντος (σε Ελβετία, Αλσατία, Γερμανία).

123

Το 1ο Γενικό Λύκειο Βούλας ήταν ένα από τα πρώτα σχολεία που επισκέφτηκαν το EMBL, το κορυφαίο Eργαστήριο της Ευρώπης για τις βιοεπιστήμες! Η Δρ. Eva Haas μάς καλωσόρισε στο Κεντρικό Κτήριο του EMBL και μας παρουσίασε την οργάνωση και το ερευνητικό έργο του EMBL στο φάσμα της μοριακής βιολογίας. Οι μαθητές/ήτριές μας ενημερώθηκαν για τις ευκαιρίες που προσφέρει το EMBL, και για την Εβδομάδα Βιοφυσικής. Η κα Giulia Paci, Υπ. Διδάκτωρ, παρουσίασε την ερευνητική της ομάδα, τον όμιλο Lemke, εξήγησε στους μαθητές/ήτριες την έρευνα της ομάδας της και συζήτησε μαζί τους για θέματα έρευνας. Οι μαθητές/ήτριες ανά ομάδες επισκέφθηκαν διάφορα εργαστήρια με ερευνητές/ήτριες που τους ξενάγησαν εθελοντικά και, στη συνέχεια, συνομίλησαν με Έλληνες και Ελληνίδες ερευνητές/ήτριες του EMBL, οι οποίοι μοιράστηκαν τις επαγγελματικές και ερευνητικές εμπειρίες τους με τους/τις μαθητές/ήτριές μας. Τέλος, ξεναγηθήκαμε στο μοναδικό κτήριο EMBL Advanced Training Center. Εξαιρετικές εντυπώσεις δημιούργησε στους μαθητές/ήτριες και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που επισκεφθήκαμε στη Φρανκφούρτη!

Το video επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Φερεσίδη Καλλιόπη ως αναμνηστικό της εκπαιδευτικής εκδρομής για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας!

ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 2

                                          ΠΡΑΞΗ 4η

Στη Βούλα και στο Γραφείο της Διεύθυνσης του 1ου ΓΕΛ Βούλας, σήμερα Τετάρτη 20/12 /2017 και ώρα 08:15 πμ συνήλθε σε σώμα, η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού για την ανάδειξη ταξιδιωτικού γραφείου στο οποίο θα ανατεθεί πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής εκδρομής της Β΄ τάξης, σε Γερμανία-Ελβετία , σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.545/15-12-2017 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε.

Η επιτροπή, αρμόδια για την αξιολόγηση των προσφορών, αφού εξέτασε ενδελεχώς αν οι προσφορές που κατατέθηκαν πληρούσαν τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί από το Σχολείο και αναγράφονταν στην προκήρυξη και αφού έλαβε υπ όψιν την ποιότητα και την ασφάλεια των ξενοδοχείων και των μέσων μεταφοράς, καθώς και τις ώρες πτήσεων, προκειμένου να γίνει εκμετάλλευση του χρόνου, σε σχέση με την προσφερόμενη τιμή, το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα επισκέψεων καθώς και την εμπειρία και αξιοπιστία του ταξιδιωτικού γραφείου.

                                               Α π ο φ ά σ ι σ ε

ομόφωνα την ανάθεση της πραγματοποίησης της εκπαιδευτικής εκδρομής στο ταξιδιωτικό γραφείο “Manessis.”Η προσφερόμενη τιμή κατ άτομο ανέρχεται στα πεντακόσια εβδομήντα (570) ευρώ και περιλαμβάνει: Αεροπορικά εισιτήρια με απ ευθείας πτήσεις, πούλμαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής, συμπεριλαμβανομένων και των μετακινήσεων από το σχολείο προς το αεροδρόμιο και αντίστροφα,1 Διανυκτέρευση στην Κολμαρ και 2 διανυκτερεύσεις στην Χαιδελβέργη με πρωινό και δείπνο για 3 ημέρες( 3 πρωινά-δείπνα),ξεναγήσεις σε όλες τις πόλεις από ξεναγό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής, επιστροφή χρημάτων σε περιπτώσεις αιφνίδιας ασθένειας ή ανωτέρας βίας.                    

Η μετακίνηση θα προγματοποιηθεί από Τετάρτη 14-3-2018 έως και Σάββατο 17-3-2018 με πτήσεις: Αναχώρηση για Ζυρίχη, ώρα 06:30 και κωδικούς πτήσης LX 1843 με SWISSκαι επιστροφή από Φρανκφούρτη, ώρα 21:00 και κωδικό πτήσης LHμε 1284 LUFTHANSA.

Τα  ταξιωδιτικά γραφεία που υπέβαλαν επίσης προσφορές ήταν:

1) ZORPIDISTRAVELμε προσφερόμενη τιμή 669 ευρώ και

2}AT.HOLIDAYSμε προσφερόμενη τιμή 622 ευρώ.

Γι αυτό συντάχθηκε η πράξη αυτή και υπογράφεται.

Η Διευθυντρια και Πρόεδρος της επιτροπής                         Τά Μέλη

ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 1

                                  ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ  2017-2018

                                                 ΠΡΑΞΗ 1η

Στη Βούλα και στο Γραφείο της Διεύθυνσης του 1ου ΓΕΛ Βούλας, σήμερα Τρίτη 17/10/2017 και ώρα 11:00 πμ συγκροτήθηκε η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού που θα γίνει την Τετάρτη 18/10/2017 και ώρα 08:00 πμ, στο γραφείο της Διευθύντριας σύμφωνα με την αναρτημένη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών γραφείων με αρ. πρωτ. 458/12-10-2017.

Γι αυτό συντάχθηκε η παρούσα  πράξη κα υπογράφεται.

Η  ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ                                                                                         ΤΑ ΜΕΛΗ

                                               ΠΡΑΞΗ  2Η

Στη Βούλα και στο Γραφείο της Διεύθυνσης του 1ου ΓΕΛ Βούλας, σήμερα Τετάρτη 18/10/2017 και ώρα 08:15 πμ συνήλθε σε σώμα, η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού για την ανάδειξη ταξιδιωτικού γραφείου στο οποίο θα ανατεθεί πραγματοποίηση της πολυήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής της Γ΄ τάξης, στα Ιωάννινα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.458/12-10-2017 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε.

Η επιτροπή, αρμόδια για την αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών, αφού εξέτασε ενδελεχώς αν οι προσφορές που υποβλήθηκαν πληρούσαν τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί από το Σχολείο και αναγράφονταν στην προκήρυξη και αφού έλαβε υπ όψιν την ποιότητα και την ασφάλεια των ξενοδοχείων και των μέσων μεταφοράς, σε σχέση με την προσφερόμενη τιμή, το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα επισκέψεων καθώς και την εμπειρία και αξιοπιστία του ταξιδιωτικού γραφείου

                                               Α π ο φ ά σ ι σ ε

ομόφωνα την ανάθεση της πραγματοποίησης της εκδρομής στο ταξιδιωτικό γραφείο “Manessis.”

Η προσφερόμενη τιμή κατ άτομο είναι: Διακόσια σαράντα πέντε(245) ευρώ για το ξενοδοχείο «EPIRUSPALACEHOTEL», πέντε αστέρων με πρωινό και δείπνο καθημερινά σε μπουφέ εντός του ξενοδοχείου, από 4 έως 8 Δεκεμβρίου 2017, στη πόλη των Ιωαννίνων.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία που υπέβαλαν προσφορές ήταν τα εξής:

1. At.Holidaysμε προσφερόμενη τιμή 310 ευρώ για HotelDuLac

2. SmileAcadimosμε προσφερόμενη τιμή 265 ευρώ για EPIRUSPALACE

3. Vlassopoulostravelμε προσφερόμενη τιμή 270 ευρώ EPIRUSPALACE

4. IQHolidaysμε προσφερόμενες τιμές 277 ευρώ για EPIRUSPALACE και 325 ευρώ                    για HotelDuLac

5. Manessis με προσφερόμενη τιμή 245 ευρώ για EPIRUSPALACE.

Η επιτροπή βασιζόμενη στη ρητή ακολουθία όλων των αναφερομένων στην προκήρυξη προδιαγραφών επέλεξε την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά.

Γι αυτό συντάχθηκε η πράξη αυτή και υπογράφεται.

Η  ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ                                                               ΤΑ  ΜΕΛΗ

ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ