ΕΛΒΕΤΙΑ – ΑΛΣΑΤΙΑ- ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Βούλας, μαζί με τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Ε. Παναγιωτοπούλου και συνοδούς εκπαιδευτικούς την κ. Ν. Κολλίντζα, τον κ. Ν. Κεχράκο, και την κ. Κ. Φερεσίδη, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος με κύριο άξονα τη γνωριμία με το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας EMBL Heidelberg. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε από τις ημέρες 14-17 Μαρτίου 2018 και, εκτός από την επίσκεψη μετά από πρόσκληση στο EMBL Heidelberg της Γερμανίας, εμπλουτίστηκε με ποικίλους προορισμούς ιστορικού και ευρύτερου επιστημονικού ενδιαφέροντος (σε Ελβετία, Αλσατία, Γερμανία).

Το 1ο Γενικό Λύκειο Βούλας ήταν ένα από τα πρώτα σχολεία που επισκέφτηκαν το EMBL, το κορυφαίο Eργαστήριο της Ευρώπης για τις βιοεπιστήμες! Η Δρ. Eva Haas μάς καλωσόρισε στο Κεντρικό Κτήριο του EMBL και μας παρουσίασε την οργάνωση και το ερευνητικό έργο του EMBL στο φάσμα της μοριακής βιολογίας. Οι μαθητές/ήτριές μας ενημερώθηκαν για τις ευκαιρίες που προσφέρει το EMBL, και για την Εβδομάδα Βιοφυσικής. Η κα Giulia Paci, Υπ. Διδάκτωρ, παρουσίασε την ερευνητική της ομάδα, τον όμιλο Lemke, εξήγησε στους μαθητές/ήτριες την έρευνα της ομάδας της και συζήτησε μαζί τους για θέματα έρευνας. Οι μαθητές/ήτριες ανά ομάδες επισκέφθηκαν διάφορα εργαστήρια με ερευνητές/ήτριες που τους ξενάγησαν εθελοντικά και, στη συνέχεια, συνομίλησαν με Έλληνες και Ελληνίδες ερευνητές/ήτριες του EMBL, οι οποίοι μοιράστηκαν τις επαγγελματικές και ερευνητικές εμπειρίες τους με τους/τις μαθητές/ήτριές μας. Τέλος, ξεναγηθήκαμε στο μοναδικό κτήριο EMBL Advanced Training Center. Εξαιρετικές εντυπώσεις δημιούργησε στους μαθητές/ήτριες και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που επισκεφθήκαμε στη Φρανκφούρτη!

Το video επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Φερεσίδη Καλλιόπη ως αναμνηστικό της εκπαιδευτικής εκδρομής για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας!